Viser arkivet for mars, 2014

Smiley, strekmunn og suringer

I helgen var jeg på besøk hos lederne i Bokn og Rennesøy. Der fikk jeg bruke en liten oppgave jeg fant i NSF sitt speiderblad (#1/2014). Det er en liten øvelse som kan passe i patruljen eller roverlaget. Les på side 31 her: http://www.speiding.no/speideren/flash/?blad=5865#/30

Det handler om å finne gode løsinger, der vi benytter gruppes sterke sider og takler utfordringene uten å omgå de.
Det handler om å finne ut hvor vi trenger innspill fra andre, hvilke områder er det vår gruppe har for lite kunnskap og erfaring.
Det handler om at alle skal få vise seg frem, alle skal få bruke sine styrker og sin kunnskap.
Det handler om å aktivt inkludere andre, ikke bare si at døra er åpen, men faktisk invitere andre inn.

Takk til Rennesøy og Bokn for en flott økt!

Reisebrev fra Helen Storrow Seminar

Jeg har fått tilsendt er reisebrev fra Elisabeth Kristoffersen, nestleder i Rovernemnda.
………………………….
Jeg er for øyeblikket på Helen Storrow Seminar, plassert i sengen min på et syv-mannsrom på Our Chalet i Sveits. Our Chalet er et av WAGGGS fire(fem) verdenssenter. Helen Storrow Seminar er en del av WLDPWAGGGS leadership development program og temaet for uken er “Young Women Leading for a Greener Future”. Seminaret har to fokusområder: lederskap og miljø. I løpet av uken skal vi innom de fire elementene i WLDP som er Connect, Extend, Challenge og Act.

Jenter fra hele verden ankom Our Chalet lørdag kveld. Hele 32 land, og alle de fem WAGGGS-regionene er representert. Til nå har vi fokusert på connect og extend. Vi har blitt kjent med WAGGGS, deres lederskap-program og verdier. Vi har også blitt delt inn i patruljer som vi har brukt mye tid sammen med. De vennskapene som blir skapt på tvers av landegrenser er unike, og vi lærer mye av hverandre. I patruljen min er det deltagere fra Malaysia, Hong Kong, Danmark, Tanzania, Costa Rica og Irland. Nå forstår jeg virkelig betydningen av kjerneverdien “fellesskap”!

De to første dagene handlet om lederskap og hvilke verdier som er viktige for en leder. Vi lærte om de ulike ledertypene, og at det kreves ulike ledertyper i de forskjellige situasjonene vi kan havne i som speidere. Dette fikk vi testet ut gjennom snøaktiviteter. Å få se den enorme gleden hos deltagerne som ikke har sett snø før var fantastisk. Jeg kommer aldri til å glemme smilet i Emily’s ansikt! Jeg tror dere forstår hvorfor ved å se på bildet.

I går avsluttet vi dagen med internasjonal festival. Nydelige nasjonaldrakter, spennende mat, nye leker og internasjonal dans er noen stikkord. Jeg – en nordmann uten rytme – prøvde meg på afrikansk dans, irsk folkedans og ikke minst magedans. Det er definitivt noe av det morsomste jeg har vært med på! Jeg lånte lusekofte hos en venninne ettersom jeg ikke har tatt med bunaden til studenthjemmet mitt. Heldigvis hadde Åsne, NSF sin representant, med seg sin nydelige nordlandsbunad.

I dag har vi lært om miljøet, og hvordan situasjonen er i de ulike landene. I forkant av seminaret lagte alle en plakat om hva deres medlemsorganisasjon har gjort for miljøet. Jeg fortalte om Grønn Action – Lista 2010 og Grønn Speider. En annen aktivitet vi har gjort i dag var å ta utgangspunkt i hundre personer og fordele dem på de ulike verdensdelene. Sannheten var ganske overraskende. Vi skulle også si hvor mange vi trodde hadde rent drikkevann, internett tilgang osv. De neste dagene vil fokuset fortsatt være på miljø, men nå under elementene “challenge” og “act”. Før vi reiser hjem skal vi lage en “action plan”, med tiltak om hva vi kan gjøre når vi kommer hjem.

Bildeserie med 10 bilder — bla ved å trykke på pilene

Bilde 6-10 er tatt av Katja :-)

Å selge kaker er ingen god måte å tjene penger på for andre enn kakeselskapene

Dette er helt sant. Jeg og hele min patrulje solgte kaker for mange tusen kroner. Jeg solgte 15 bokser tror jeg. Til folk i gaten, til foreldres venner, til foreldre :)

Hvorfor?

Fordi vi ville ha en stekepanne. Vi kjøpte en stekepanne til 400 kroner fordi vi var lei av de slitne stekepannene som speidergruppa hadde. Vi ville ha en vi kunne steke pannekaker i. Med teflon.

Speidergruppa mi er heldig. Den har gode støttespillere, og god økonomi. Men, heldigvis for kakeselskapet, også dyktige speiderledere som så at det ikke var stekepannen som var målet, men noe mer.

Barndomsminne brakt frem av den beste bloggen jeg vet om.

Mine dyktige ledere