Hva gjør dere egentlig på speideren?

På ungdomsskolen fikk jeg flere ganger spørsmålet av mine beste venner som ikke hadde vært speidere siden de sluttet i 3. klasse på barneskolen. “Nei, vi drar på tur da.”

10 år har gått, jeg er fremdeles i speiederen. Jeg har studert markedsføring. Hva er det egentlig vi gjør i speideren?

Jeg har fremdeles ikke det beste svaret, men denne illustrasjonen fikk meg til å løfte perspektivet litt. Kanskje er ikke det viktigste hva vi selger, men hva du kan gjøre hvis du blir med. Blir du med i speideren kan du lære deg nok førstehjelp til å kunne hjelpe til hvis du ser en ulykke. Blir du med i speideren kan du reise verden rundt og umiddelbart bli venn med ungdom fra hele verden som også har skjerf rundt halsen. Blir du med i speideren kan vi reise på kanotur. Blir du med i speideren klarer du, etter en del år, å lede andre alene på tur i skogen om vinteren. Blir du med i speideren kan du sitte rundt leirbålet i Jotunheimen med 30 andre ungdom. Helt alene. Uten foreldre.

Kilde: Useronboarding.com (Beklager språkbruken i bildet)
(For de som er for gamle, unge eller uinteressert: Bilde er fra Mario (Nintendospill (dataspill)). Lille Mario blir stor og får superkrefter (muligheten til å skyte brennende kuler) når han tar en av de blomstene.)

Vist 431 ganger. Følges av 1 person.
Annonse