Less is more! Første høring til speiderloven er klar

Første høringsutkast til speiderloven er klart. Les eller last det ned under. Noter deg dine tanker. Så kan du lese og diskutere med andre.

Du kan lese det på tjenesten Issuu her
Eller laste ned pdf på denne linken.

Speiderlovskomiteen har jobbet lenge med å samle inn speiderlover fra hele verden, fra hele historien i Norge og fra alle speidere vi har i begge forbund idag. Det er virkelig et formidabelt stykke arbeid. Jeg er sikker på at det ligger timesvis med gode diskusjoner bak hvert eneste forslag til nye og endrede paragrafer. I dokumentet som nå er klart er det en kortfattet og god analyse av hver paragraf, også de som er foreslått utelatt.

Jeg synes også det er en veldig god og spennende metode komiteen har valgt. Ordpar satt opp mot hverandre. En lov der du ikke forstår ordene er uvesentlig. (Men kan vi kanskje sammen love å lære alle oppdagere betydningen av nøysomhet? :-) )

Det er min mening at alt på papir må være i nærheten av virkeligheten.
Vi kan skrive ned det vi ønsker å strekke oss etter, men iblant må papiret justeres etter virkeligheten.
Hvis ikke er det bare uærlig, og i beste fall bortkastet.

For meg har speiderloven alltid vært brukt for å diskutere viktige tema. Det er ikke alltid så lett å ha en naturlig inngang til viktige tema. Speiderloven har vært et godt verktøy til det. Den henger skrevet i skinn i speiderlokalet vårt.

Jeg liker derfor veldig godt opprydningen som gjøres. Et lov er et tema. Alt på teksten “En speider…”. Fokus på handling. En positiv vinkling.

Jeg synes ord er viktig, men er ingen ordklø6ver selv. Jeg håper vi på andre siden av den viktige og gode debatten vi skal ha det neste året kommer ut med noe som fremdeles følger dette viktige prinsippet nedsatt i første avsnitt under “Den nye speiderloven”

“Vi i komiteen ønsker å presentere en speiderlov som er enklere for den enkelte speider å leve etter.
Vi ønsker at en speider skal kunne være «Beredt hver dag», og dermed må speiderloven være mulig
å huske og kunne bruke.”

Speiderlovskomiteen ønsker alles tilbakemeldinger her før 30. mars

Vist 384 ganger. Ingen følger denne samtalen.
Annonse