Blås ut lyset

Jeg gjør meg klar til å ta med patruljene på vinter-tråkk. På speiderprogram fant jeg en morsom aktivitet for å øve på vinterbekledning før dere er på tur.

  • Dersom det er kaldt ute, får to vandrere en tynn bomullssokk på den ene hånden og en ullsokk på den andre. Hvilken hånd er varmest?
  • Dypp en hanske i kaldt vann. En vandrer får på seg en våt og en tørr hanske. Hvilken hånd er varmest nå?
  • For å finne ut hva som er lurt å ha på seg ytterst når det blåser, får alle vandrerne utdelt et klesplagg. De skal nå etter tur holde sitt klesplagg foran ansiktet og forsøke å blåse ut et tent stearinlys. Hvis lyset slokker, er plagget ikke vindtett.
  • Ta klesplagg av ulike materialer og hell kaldt vann på. Hva trekker til seg vann, og hva avviser vannet?
  • Ta av korken på begge termosene og la vandrerne kjenne på vannet. Sett på korken på den ene termosen. På slutten av aktiviteten kjenner dere på vannet i termosene på nytt. Dette viser at varmen forsvinner fort dersom man ikke dekker hele kroppen, inkludert hodet.

Jeg likte også sekkepakkings-kims-lek:
Tøm en sekk med vinterutstyr utover gulvet. Snakk om hvorfor du trenger det du putter tilbake i sekken. Når sekken er pakket er det klart for Kims lek. Hva er nå i sekken? La alle skrive ned det de husker.
Du trenger kanskje ikke si på forhånd at det er Kims lek? Når de sier hva som er i sekken kan de få ekstra poeng om de sier hvorfor det er viktig å ha med på vintertur.

http://speiderprogram.no/no/Vandrer/Merker/Patruljemerker/Var_og_vind/Obligatoriske_emner/Sikkerhet_pa_tur/Bekledning/

Vist 317 ganger. Følges av 1 person.
Annonse